понеділок, 18 квітня 2016 р.

"Мій вклад в майбутнє України"



Я, Сорокіна Марина, учениця ДПТНЗ "Березнівське ВПУ".  Вже другий рік я є учасницею та лідером євроклубу "Власна справа", який функціонує у нас в училищі. Як приємно побачити результат піврічної творчої роботи. Хоч і довго ми працювали над проектом "Мій вклад в майбутнє України", та кожна зустріч, кожнє засідання євроклубу були дуже цікавими.
Ініціатором, організатором і нашим керівником в даному проекті була Мельник Наталія Володимирівна. Саме її креативні ідеї, знання в галузі дизайну, економіки та ІТ-індустрії допомогли нам створити таку роботу. 
Новинкою для нас були такі поняття, як "бренд", "фірмовий стиль", "неймінг", "логотип" та найбільш захопив нас процес дизайну. Дуже хотілось створити щось особливе, як справжні художники ми створювали свої "шедеври". Я, як майбутній оператор з обробки інформації та програмного забезпечення, ще більш засвоїла роботу з графічними редакторами. Ми всі разом підбирали цікаві оригінальні картинки, яскраві фони, красиві гарнітури шрифтів, вигадували влучні слогани для наших майбутніх фірм.
Після друку рекламних матеріалів був довгий процес підготовки до презентації. Але найбільше пригадується сама відеозйомка наших виступів. Важко було подолати  страх перед камерою, та сам процес був кумедним. Хоч і не все ми зробили ідеально, але задоволення від участі незабутні.
Роботу над проектом планую продовжити. Адже я на камеру пообіцяла стати успішним підприємцем. А для цього мені потрібно успішно закінчити навчання, отримати високу кваліфікацію і стати хорошим спеціалістом.
Та все ж є певні хвилювання. У нас в країні гостро стоїть питання фінансування професійно-технічних закладів. При відсутності фінансування училища будуть закриватися. 
А що буде з учнями, з працівниками? 
А куди підуть навчатися учні шкіл, які через рік-два стануть випускниками? 
Цікаво, а як у країнах Європейського союзу навчають робітничим професіям? 
На скільки популярними є робітничі професії в Європі? ...
Запитаь багато, але ми віримо, що наші політики перестануть ділити посади, портфелі, а почнуть реально займатись реформами в країні. І дозволять молоді отримувати освіту європейського зразка, щоб в майбутньому працювати на благо нашої держави. Тоді європейське майбутнє України стане реальністю, а не лише нашою мрією!

Сорокіна Марина, лідер євроклубу "Власна справа"

32 коментарі:

  1. Дякую, Маринко, за гарні слова. Я рада, що євроклуб дав змогу мені працювати з вами. Головне, що ви дійсно хочете змінити своє життя на краще, і знаєте, що все залежить в першу чергу від кожного з нас. Буде бажання - з'являться можливості. Я впевнена, що саме випускники училища, отримавши диплом висококваліфікованого робітника і маючи знання основ підприємництва - майбутні підприємці і майбутнє нашої держави!

    ВідповістиВидалити
  2. Чотко модно стільно молодьожно

    ВідповістиВидалити
  3. Сказала від души.Молодчинка продовжуй так далі!!!

    ВідповістиВидалити
  4. Гарна робота продовжуй так далі....

    ВідповістиВидалити
  5. Марина!я рада що ти є учасницею євроклубу, створюєш щось особливе за допомогою керівника цього клубу!
    Продовжуй в такому напрямку дальше, і створюй щось надзвичайно цікаве!!!Удачі!

    ВідповістиВидалити
  6. Дуже гарно мені сподобалося))) молодець!!!!

    ВідповістиВидалити
  7. Маринка, ти - молодець)
    Це дійсно чудова робота, натхнення тобі і успіхів надалі)

    ВідповістиВидалити
  8. Ти молодчинка)))
    Гарно написала!)

    ВідповістиВидалити
  9. Патріотично! Мені сподобалось, від мене великий "плюс"! Так тримати!

    ВідповістиВидалити
  10. Молодці. Продовжуйте в тому ж дусі

    ВідповістиВидалити
  11. Набори на робітничі професії в ЄС відбуваються 2 навіть 3 рази в рік. Спеціалісти, які люблять свою роботу, заробляють великі гроші, тому що якою б екстравагантною не була нова колекція MANGO чи ZARY, жінки все одно вибирають індивідуальне пошиття одягу, щоб не бути "як всі". Ще приклад: Польща, ціна на звичайний класичний (!) манікюр від 45 до 130 злотих, а це увага(!) від 315 до 910 грн за 35 хв. Якщо тримається така ціна - значить є такий попит.
    Марина, Наталя, дякую! Гарний пост.

    ВідповістиВидалити
  12. Відеоролик супер!
    Дуже цікаво описано.

    Ставлю лайк)

    ВідповістиВидалити
  13. Чудова робота))) хай щастить всім юним і енергійним людям,які хочуть жити в кращому житті

    ВідповістиВидалити
  14. Душа радіє, що Україна має справжні таланти. І що підростаюча молодь має справжніх наставників, які люблять свою справу. Так тримати ))))

    ВідповістиВидалити
  15. В України є майбутнє якщо є такі люди.

    ВідповістиВидалити
  16. Бажаю успіхів учасникам! Щоб ваші мрії були не лише "вишиті"! Хотілося би, щоб держава знайшла той мінімум на інвестицію в краще майбутнє, дозволила учням професійних училищ творити, розвиватися, досягати успіхів у своїх професіях.

    ВідповістиВидалити
  17. Молодці! Справді хороша робота! Високий професіоналізм, постійне самовдосконалення та щире бажання працювати на благо України та її громадян, - ось ключ до європейського майбутнього.

    ВідповістиВидалити
  18. чудово,молодець
    я радий, що євроклуб дає змогу тобі створювати щось надзвичайне! продовжуй так працювати і надалі))))

    ВідповістиВидалити