понеділок, 18 квітня 2016 р.

"Мій вклад в майбутнє України"



Я, Сорокіна Марина, учениця ДПТНЗ "Березнівське ВПУ".  Вже другий рік я є учасницею та лідером євроклубу "Власна справа", який функціонує у нас в училищі. Як приємно побачити результат піврічної творчої роботи. Хоч і довго ми працювали над проектом "Мій вклад в майбутнє України", та кожна зустріч, кожнє засідання євроклубу були дуже цікавими.
Ініціатором, організатором і нашим керівником в даному проекті була Мельник Наталія Володимирівна. Саме її креативні ідеї, знання в галузі дизайну, економіки та ІТ-індустрії допомогли нам створити таку роботу. 
Новинкою для нас були такі поняття, як "бренд", "фірмовий стиль", "неймінг", "логотип" та найбільш захопив нас процес дизайну. Дуже хотілось створити щось особливе, як справжні художники ми створювали свої "шедеври". Я, як майбутній оператор з обробки інформації та програмного забезпечення, ще більш засвоїла роботу з графічними редакторами. Ми всі разом підбирали цікаві оригінальні картинки, яскраві фони, красиві гарнітури шрифтів, вигадували влучні слогани для наших майбутніх фірм.
Після друку рекламних матеріалів був довгий процес підготовки до презентації. Але найбільше пригадується сама відеозйомка наших виступів. Важко було подолати  страх перед камерою, та сам процес був кумедним. Хоч і не все ми зробили ідеально, але задоволення від участі незабутні.
Роботу над проектом планую продовжити. Адже я на камеру пообіцяла стати успішним підприємцем. А для цього мені потрібно успішно закінчити навчання, отримати високу кваліфікацію і стати хорошим спеціалістом.
Та все ж є певні хвилювання. У нас в країні гостро стоїть питання фінансування професійно-технічних закладів. При відсутності фінансування училища будуть закриватися. 
А що буде з учнями, з працівниками? 
А куди підуть навчатися учні шкіл, які через рік-два стануть випускниками? 
Цікаво, а як у країнах Європейського союзу навчають робітничим професіям? 
На скільки популярними є робітничі професії в Європі? ...
Запитаь багато, але ми віримо, що наші політики перестануть ділити посади, портфелі, а почнуть реально займатись реформами в країні. І дозволять молоді отримувати освіту європейського зразка, щоб в майбутньому працювати на благо нашої держави. Тоді європейське майбутнє України стане реальністю, а не лише нашою мрією!

Сорокіна Марина, лідер євроклубу "Власна справа"